Saoedi-Arabië introduceert digitale platforms om de hele wereld de hadj te laten zien

Saoedi-Arabië introduceert digitale platforms om de hele wereld de hadj te laten zien

JEDDAH, Saoedi-Arabië, August 29, 2017 /PRNewswire/ —

Hajj2017.org en SaudiWelcomesTheWorld.org geven updates aan pelgrims, geïnteresseerden wereldwijd en de media

Het Saoedische Ministerie van Cultuur en Informatie (MOCI) heeft twee digitale platforms opgezet die gedurende de voorbereidingen voor de hadj informatie en inzichten zullen bieden aan pelgrims naar Mekka, geïnteresseerden wereldwijd en lokale en internationale media.

SaudiWelcomesTheWorld.org brengt de hele wereld een boodschap van compassie en inclusie. Het vertelt de verhalen van miljoenen pelgrims van iedere etnische afkomst, ras, kleur en cultuur, die de reis ondernemen die voor velen een hoogtepunt van hun spirituele leven is. Het platform biedt een kijkje in hun reis en nodigt de wereld uit om meer over de islam te leren en te delen in de echte waarden van de islam.

De site is een aanvulling op de mediaportal, http://www.Hajj2017.org, aan die informatie, updates en nieuws over de hadj 2017 biedt. Via deze portal hebben journalisten toegang tot mediamaterialen zoals afbeeldingen, infographics en persberichten die ze kunnen downloaden. Gebruikers kunnen via de portal alle officiële livestreamkanalen bekijken.

De hadj is een van de vijf zuilen van de islam en is een pelgrimstocht naar Mekka om religieuze rituelen te verrichten die worden beschreven in de Koran. Alle volwassen moslims zijn verplicht de pelgrimstocht ten minste één keer in hun leven te ondernemen, op voorwaarde dat ze daar fysiek en financieel toe in staat zijn.

Meer dan 1,5 miljoen pelgrims zijn al gearriveerd in Saoedi-Arabië en nog circa 500.000 pelgrims zullen de hadj naar verwachting verrichten. Deze begint op 30 augustus en eindigt op 4 september.

Mediacontact

Medewerkers van de pers kunnen voor vragen contact opnemen met:

Het Center for International Communication (CIC) van het Saoedische Ministerie van Cultuur en Informatie; telefoon: +966 (53) 839 3535 6541, e-mail: cic@moci.gov.sa, Twitter: @CICSaudi

SOURCE Ministry of Culture and Information, Kingdom of Saudi Arabia