Wederom succesvolle obligatieronde Fastned

Snellaadbedrijf haalt ruim 10 miljoen euro op voor verdere uitbreiding Europees snellaadnetwerk

Fastned – het laadbedrijf dat bouwt aan een Europees netwerk van snellaadstationsheeft ruim 10 miljoen euro opgehaald met de uitgifte van obligaties. De opbrengst van deze uitgifte zal worden gebruikt voor verdere uitbreiding en exploitatie van het snellaadnetwerk.

Vanaf donderdag 28 februari 2019 tot en met donderdag 21 maart 2019 konden investeerders inschrijven op de obligaties van Fastned. De obligaties keren 6% rente per jaar uit gedurende de looptijd van 5 jaar. De rente wordt per kwartaal uitgekeerd.

Michiel Langezaal, CEO Fastned: Steeds meer mensen zien dat het tijdperk van de elektrische auto is aangebroken en willen daarom investeren in de duurzame missie van Fastned. Het succes van deze obligatieronde bewijst dit opnieuw. Dankzij het toenemende aantal elektrische autos verwachten we dat de vraag naar snellaaddiensten verder zal groeien. Door deze succesvolle obligatieronde kunnen we investeren in extra capaciteit van het netwerk en daarmee aan deze groeiende vraag naar snelladen voldoen.

De missie van Fastned is vrijheid geven aan elektrische rijders en daarmee de transitie naar elektrisch rijden versnellen. Om dit te realiseren bouwt Fastned een Europees netwerk van snellaadstations waar alle elektrische auto”s snel kunnen opladen met 100% duurzame elektriciteit. Met de opbrengsten van deze obligatie uitgifte kan het netwerk verder worden uitgebreid met meer stations en meer snellere laders. Fastned heeft reeds een netwerk van 89 stations in Nederland en Duitsland. Momenteel zijn er meerdere snellaadstations in aanbouw, waaronder twee in het Verenigd Koninkrijk en een groot aantal in Nederland en Duitsland. Fastned won onlangs ook een aanbesteding voor snellaadstations in Zwitserland en voor stations in het noordoosten van Engeland.

Over Fastned 

Fastned bouwt aan een Europees netwerk van snellaadstations waar alle elektrische auto”s snel kunnen laden. De stations bevinden zich op A-locaties langs snelwegen en in steden, waar elektrische auto”s in gemiddeld 20 minuten kunnen opladen. Hiermee wil Fastned de elektrische rijder de vrijheid geven om door heel Europa te kunnen rijden. Momenteel heeft Fastned 89 snellaadstations operationeel in Nederland en Duitsland. Daarnaast werkt Fastned aan uitbreiding van haar netwerk naar de rest van Europa. Er wordt actief gewerkt aan snellaadstations in Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk en Fastned bereidt zich voor op uitbreiding in België en Zwitserland. Meer informatie: fastned.nl

AMSTERDAM, March 22, 2019 /PRNewswire/ —